Hyundai Motorstudio Goyang,
South Korea

Lighting that preserves a sense of effortless transparency supports a showroom that feels like a natural open public space.
Architect
Delugan Meissl Associated Architects
Executive Architect
DMP
Client
Hyundai Motor Group
Landscape Architect
Topotek 1 / Landscape Workshop SAII
Executive Lighting Design
Bitzro
Photographer
Fototeca

The vertical green landscaping is emphasised to reinforce a connection to the landscape throughout the layers and height of the building, all the way through to the quiet roof garden, where low level lighting keeps focus on the dark sky above.

The building design centres on three architectural elements that shape the experience - landscape, vertical green and shaped sky.

Contained by a glazed wrapper, the panoramic views and effortless internal/external transition create the sensation that the showroom is an extension of public space, so that the cars can be viewed in several ‘natural’ contexts.

Our aim with the lighting was to preserve transparency, by carefully balancing the lighting on key vertical surfaces and at transitions. The landscape becomes a carpet on which the building sits, a backdrop for the promenade.

Clusters of spotlights provide structured breaks in the solid architectural sky above, providing flexible shafts of strong light to highlight the changing displays.

The lighting if the basement production and service area has a futuristic feel and provides the high illuminance required for the strict working environment.